Do konca januára bolo zriadených 260 učební kontinuálneho vzdelávania

07.02.2012 Celý región

Bratislava 7. februára (TASR) - Metodicko-pedagogické centrum (MPC) zriadilo do konca januára 260 učební vybavených modernou technikou. V Bratislavskom kraji je ich 26 a v ostatných krajoch spolu 234. Slúžiť budú pedagogickým a odborným zamestnancom základných a stredných škôl pre účely kontinuálneho vzdelávania. Informuje o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke.

Každá učebňa disponuje 21 počítačmi, jedným dátovým projektorom a jedným wifi routrom. \"Digitálna technológia, ktorou sú zariadené učebne kontinuálneho vzdelávania, bola bezodplatne prevedená do majetku vybraných škôl,\" uvádza sa na webe rezortu.

V ďalšej fáze budú do všetkých škôl a školských zariadení distribuované notebooky s aplikačným softvérom. Tie budú slúžiť pedagogickým a odborným zamestnancom pre účely kontinuálneho vzdelávania, ale aj na plnenie úloh vyplývajúcich zo vzdelávania, pri overovaní a pilotáži rôznych výstupov zo vzdelávacích aktivít.

MPC zriaďuje učebne vďaka národnému projektu Profesijný a kariérový rast pedagogických zamestnancov, ktorý je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ v rámci operačného programu Vzdelávanie.
 

Vyberte región